Daemonworld

A blog Warhammer 40k-val, azon belül is a daemonokkal foglalkozik. Festés, sereglisták, csataleírások, versenyek és versenyeredmények egyaránt megtalálhatóak itt.

Friss topikok

  • Wolflord_EC: Azt írtam, hogy ETC tesztre nem megyek. ;) Versenynek még van esélye, ha a 2500 pontom kész lesz. :) (2010.01.19. 23:21) köszi, GW, de nem...
  • Wolflord_EC: @Petrow: A daemon sereg baromira specializált sereg. Külön bejegyzést érdemel, tervben is van. :) ... (2009.10.03. 16:21) új feladat, új év-no ETC
  • Wolflord_EC: Jön majd, hamarost. Épp az előbb csináltam egy mishapot. Leejtettem a félig kész szárnyas DP-m láb... (2009.09.01. 20:31) HQ folytatás

Linkblog

HTML

HQ folytatás

2009.08.20. 14:16 | Wolflord_EC | 2 komment

Nos, akkor folytassuk a heraldokkal a sort.

Először is, az isteni rivalizálás miatt heraldokat csak saját istenének követőihez rakhatsz, nem keverheted, hogy khorne heraldot mondjuk horrorokhoz raksz.

Khorne:

őkelme juggernauton éri el pályafutása csúcsát. Lényegében ugyanaz adható neki, mint egy bloodthristernek, viszont gyengébb nála. A kivételek persze a szekér és a juggernaut. :) Ja, és az ikon.

Lényegében szekéren sokak szerint olyan, mintha egy khorne Daemon princet hoznál. Viszont kb ugyanazok a hátrányai is, illetve van még egy sokkal nagyobb: járműveket csak igen nehezen képes legyőzni, és csak akkor, ha megvetted neki a rendinget. És épp e miatt nem éri meg szekéren hozni őket.

 

Lehetőségek:

juggernautos khorne herald. Vagy juggernautok közé, vagy sima bloodletterek közé érdemes berakni. Kutyáknál semmi keresni valója nincs, mert nem beastként mozog, hanem sima gyalogosként. Juggeren kap 3+-os sima mentőt is. Ikont nem igazán érdemes adni neki, ahogy egyik heraldnak sem. Jobb helye is van (lásd majd később, elitek és troopok leírásnál:) ).

 

Igazából csak full khorne seregbe ajánlott. Bloodcrusherekhez felesleges, mert az árából majdnem 3 crusher kijön...

 

Nurgle:

Rövid leszek, és tömör. Full nurgle sereg, Epidemius mellé esetleg. Vagy ha valaki nagyon fluffos akar lenni. Bár tény, hogy én ki nem állhatom nurgle-t, tehát nálam ez is közbe szól. De troopok és nurgle DP kivételével nem igazán éri meg nurgle-t választani... :) (Elkötelezett Tzeentch rajongó vagyok, mielőtt valamelyik elvetemült nurgle játékos magára veszi.)

 

Slaanesh:

Törékeny, de gyors. És olcsó. Ezzel kb mindent el is mondtam róla. Ha csak be kell dobni feltétlenül 1 HQ-t, akkor érdemes vele foglalkozni. Az ember ráülteti szekérre, és nem is fog az első gretchinlövéstől meghalni. Sokak számára csábító a pavane, vagyis a gyengített lash. A heraldok viszont még gyengébbek, mint a GD-k, és már a keepernél is írtam: ne vegyél pavanét. Nem éri meg. Mivel szekéren is fleetelsz, ezért be kell érned CC-be, aminek az esélyét a pavane csökkenti. Az pedig slaanesh halála. Ha szekeres slaanesh heraldot hozol, mindig vegyél neki +1 erőt. Slaanesh alapból gyenge... Szekeres, + erős herald mehet akár monstrous creature-t is vadászni, másra, hát... Esetleg besegíteni egy osztag daemonettnek. Illetve, olcsó HQ. Ha teletömted az elitedet és a heavydet, és nem lelsz más lehetőséget... Akkor jó.

 

Tzeentch:

Ha őket akarod hozni, akkor felejtsd el a nagydémonokat. Felejts el minden más heraldot. 4 Tzeentch herald, szekéren. És meg is oldottad a sereg legnagyobb gyengeségét! Tudsz mit kezdeni tankokkal! :)

Nos, miről is van szó: adott egy tzeentch herald. Két lehetőséged van:behozol melléjük egy bloodthristert, és 2 osztag horrort. A heraldok képesek két irányba is lőni, ha meg veszed nekik. Ergo, heraldok be gyalog a horrorokhoz, és bolt of tzeentch nekik. Onnantól kezdve lőnek 3 db S5 Ap3-ast, és 1 S8 Ap1-est. Két célpontra. :) Viszont a horrorokkal általában hordákat szokta az ember lőni, és max végső elkeseredésében a marinet... Vagy ha tényleg épp 18"-re van. Viszont tény, elég olcsó maga a két herald. Viszont e mellé ha nem hozol BT-t, akkor gondban vagy...

Mi történik, ha szekérre rakjuk őket, és kidobjuk a BT-t, hogy legyen négy?

Nos, a heraldok fejenként 5 woundosokká válnak... E mellett jetbikeok is lesznek. :)

Az előbb emlegetett felszereltség miatt ha 4 van belőlük, akkor körönként 4 S8 AP1 lövés, és 12 S5 AP3 lövést tudnak megereszteni. Add hozzá bizony azt, hogy jetbike-ok... Ergo, még turbo boostolni is tudsz velük utolsó körben, ha az kell.

Összesen tehát 440 pontért körönként 16 olyan lövésed van, amivel egy SM max fedezékbe kúszva tud valamit kezdeni, illetve, ha úgy hozza a sors, akkor ebből 4 db tankot tud nyitogatni. Kell ennél jobb? :)

 

Nevesített nagydémonok:

Ellentétben sokakkal, nem igazán használok nevesített karaktereket. De azét pár szó róluk:

 

Ku'gath:

Eggyel több seb, mint a sima GUO, ami miatt általűában az egész csatát túléri. Nagyon kellemetlen speciális képességek (nurgle base teremtés, sablon dobálás)... Viszont iszonyat drága. Csak full nurgle seregbe javasolnám.

 

Fatewaever:

333 pont. Sokak szerint túl erős. Ha hozol mellé 3 osztag crushert, és megy velük, akkor kellően kemény lesz. Egészen addig, amíg el nem rontod a mentődet, és az LD-det. Mert elég neki 1 seb is, hogy eltűnjön a warpban... Ha őt hozod, akkor az egész sereged rá kell építened. Ha full tzeentch seregben látod,akkor tuti, hogy 3 lövős DP menetel majd még mellette... Potom 900 pontot felzabálva egy seregből... Részemről majd talán apocalypse-ben.

Skarband:

Mi is történik, ha keresztezünk egy Khorne és egy slaanesh gerater daemont? Megkapjuk skarbandot. Szárny helyett fleetel, és újra dobatja az összes to hitet. Ez pedig ténylegesen csak slaanesh seregben jó, ahol a rendinget erősíti ezzel (több talál, több esély a hatosra sebzésnél). Máshol... Szerintem túl nagy a hátulütője.

 

Nevesített harladok:

The Masque:

Ó, igen, 3 pavane körönként, 3 különböző célpontra, de jó is már nekünk! Kicsit gyenguska, nem baj, tipikus slaanesh, berakjuk egy osztagba, és máris miénk a legjobb sereg! Izé... Ja, hogy ő osztagba nem rakható? Ja, hogy egy 10 fős marine osztag simán lelövi, hiába van 3+-os invije, mert 3-as T-je van? És 3-as ereje, tehát 1 5 fős ork boy szétkaphatja? 2 wound... Ha osztagba lehetne csatolni, akkor minden slaanesh sereg vele kezdődne. Kár érte, mert gyönyörű maga a modell. :(

 

Epidemus:a nurgle sereg alapja. Minél több nurgle egység üt le az ellenféltől valamit, annál jobbak lesznek. Egészen, amíg ő él. Tehát, be egy osztag plageubearershez, és onnan szépen számolgatja a sebeket... Nagyon kellemetlen spec hős, éa a leghasználhatóbb szvsz, ha nurgle-t szereted.

 

The blue scribes:körönként két spell, az vicces. Minden spec cuccot tudni, az vicces. Ha összevesznek, akkor az nem annyira vicces. Ja, és közelharcban hullanak. :( Nekem nem jött be, de sokan használják őket full tzeentch seregbe külföldön. Én inkább sima szekeres heraldot vinnék. Ja, és ők csak discen ülnek. viszont konvertálás terén álom. :)

 

Skulltaker:

Monstrues creature-ök, C'tan csillagistenek vigyázzatok! 4+-ra végetek! Ez pedig nem vicc. Különleges képessége, hogy4+-on rendingel, ami ha sebez, instant killt okoz... Ergo, aki nem ethernal warrior, vagy amelyik nida MC nincs synapse alatt, annak 4+ to hit/4+ to wound után vége... Kaphat szekeret, vagy juggernautot. Ja, és minden khorne ajándék meg van neki alapból. Viszont annyiba kerül, mint egy juggernautos khorne herald ikonnal... Ha tudod, hogy ki ellen mész, és ő szeret kellemetlenkedő, de nem Ethernal warrioros sok sebes egységeket hozni, akkor ő a te embered, izé, heraldod.

 

 

Saját HQ-k:

 

sokáig juggernautos khorne heraldoka, és szekeres tzeentch heraldokat használtam. Aztán, rájöttem, hogy 1 HQ elég, és az elit-heavy részbe raktam át a hangsúlyt. Jó dolog a 4 HQ, de nem az igazi. Ha pedig már csak 1 HQ-t hozol, akkor az tudjon is valamit. Ezért döntöttem a keeper of secrets mellett. Viszonylag olcsó (2 szekeres tzeentch herald árából meg van az az összeállítás, amit én használok), és közelharcban kellemes. Nagy pontszámnál sem fogok vinni heraldot. Mint már írtam Tzeentch párti vagyok. a Lord of Change nekem nagyon sokszor nagyszerűen teljesített, de sajnos 2000 pontig nem fér bele a seregembe. :( 2300 pontnál viszont már ott ül őszentsége a seregemben, és semmi sem tudja kitúrni onnan. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://daemonworld.blog.hu/api/trackback/id/tr501325418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kabaman88 (törölt) 2009.08.31. 08:39:18

Mikorra várható a többi szekció kivesézése? :-)

Wolflord_EC 2009.09.01. 20:31:25

Jön majd, hamarost. Épp az előbb csináltam egy mishapot. Leejtettem a félig kész szárnyas DP-m lábát. :( Szerencsére még csak összerakás szintjén áll. De nagyon kellene holnap, Andy bogarai ellen. Elitek és troopok remélem, a héten jönnek még. Csak SQL Query és Java css library rejtelmei között vagyok épp, validation checkekkel megfűszerezve... :(
süti beállítások módosítása